Newsletter

Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας, σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκπαιδευτική προκηρύσσουν το τρίμηνο επιμορφωτικό πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων.
Οι 100 ώρες διδασκαλίας θα καλυφθούν διαδικτυακά και οι 20 με διά ζώσης διδασκαλία στις ακόλουθες πόλεις:

Αθήνα, Πάτρα, Πύργος, Τρίπολη, Καλαμάτα, Αγρίνιο, Ζάκυνθος, Θεσσαλονίκη

Πού απευθύνεται:

• Σε όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως εκπαιδευτές σε Δομές Δια Βίου Μάθησης (ΣΔΕ, Σχολές Γονέων, Δ.ΙΕΚ, ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ΚΔΒΜ των Δήμων και Δ.ΣΕΚ ), στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) ως Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, και στις Σχολές Γονέων ως Υπεύθυνοι Εκπαίδευσης ή εκπαιδευτές/εισηγητές, λαμβάνοντας τη μέγιστη μοριοδότηση σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη (από ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

• Σε Ψυχολόγους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), ως ψυχολόγοι Σύμβουλοι, λαμβάνοντας τη μέγιστη μοριοδότηση σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ

• Σε Κοινωνιολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους και εργαζόμενους στον τομέα της Ψυχικής Υγείας οι οποίοι ενδιαφέρονται να απασχοληθούν ως σύμβουλοι καριέρας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Διάρκεια: 120 διδακτικές ώρες που καλύπτονται σε τρεις μήνες.

Κόστος: 350 ευρώ

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ:

• Εξασφαλίζω τη μέγιστη μοριοδότηση σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους-προκηρύξεις του ΙΝΕΔΙΒΙΜ για εκπαιδευτές και συμβούλους σταδιοδρομίας σε ΣΔΕ, Σχολές Γονέων, Δ.ΙΕΚ, ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ΚΔΒΜ των Δήμων και Δ.ΣΕΚ
• Εξασφαλίζω καθοριστικό συγκριτικό πλεονέκτημα για την ένταξή μου στα μητρώα «επόπτη ποιοτικού ελέγχου σε επιχειρήσεις», «εκπαιδευτών» και «συμβούλων σταδιοδρομίας» των λεγόμενων Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΑΔΕΔΔΥ, ΣΕΤΕ), σύμφωνα με τις σχετικές προκηρύξεις τους.
• Θα εξοικειωθώ με το συναρπαστικό κόσμο της Συμβουλευτικής και θα βελτιώσω μέσω αυτής την αυτογνωσία και τις σχέσεις μου με τους άλλους.
• Θα συμπληρώσω το βιογραφικό μου με ουσιαστική, αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη κατάρτιση.
• Θα βελτιωθώ επαγγελματικά και προσωπικά.

Συγκεκριμένα:
1.Η επιτυχής παρακολούθηση του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να ασχοληθεί ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων, μετά την πιστοποίησή του από τον ΕΟΠΠΕΠ.
2. Επιπλέον, ως εκπαιδευτής σε Δομές Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ΣΔΕ, Σχολές Γονέων, Δ.ΙΕΚ, ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, ΚΔΒΜ των Δήμων και Δ.ΣΕΚ, όπου εξασφαλίζουν τη μέγιστη μοριοδότηση των σχετικών προκηρύξεων (από ΙΝΕΔΙΒΙΜ).
3. Μοριοδοτείται σε προκηρύξεις των Κοινωνικών Εταίρων (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ, ΤΕΕ, ΣΤΕ, ΑΔΕΔΥ).
4. Ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για απασχόληση σε Ιδιωτικούς Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς (Κολλέγια, ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Φροντιστήρια, ΚΔΒΜ, ΚΕΣ)
5. Διεξάγεται με την πλέον μοντέρνα και αποτελεσματική μέθοδο για ενήλικες εκπαιδευομένους, το μεικτό μοντέλο μάθησης (blended learning)
6.Τo επιμορφωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει E-books, πολυμεσικό υλικό (παρουσιάσεις, οπτικοακουστικό υλικό), πρόσθετο επιμορφωτικό υλικό (papers, ΦΕΚ, επιστημονικές-ερευνητικές ανακοινώσεις συνεδρίων, επιστημονικά άρθρα), εργασίες-δραστηριότητες, βιβλιογραφία-δικτυογραφία και συνεχή διαδικτυακή ανατροφοδότηση.
7. Δια ζώσης παρουσίαση μικροδιδασκαλίών

Δομή- Ενότητες
Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων –Ιστορικό πλαίσιο εξέλιξης
Τεχνικές γνωριμίας-Μαθησιακό Συμβόλαιο
Βασικές θεωρίες μάθησης
Δυναμική της ομάδας
Τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων εκπαιδευομένων.-Ο ρόλος του εκπαιδευτή
Διερεύνηση εκπαιδευτικών αναγκών και στόχων
Σχεδιασμός εκπαιδευτικών στόχων
Σχεδιασμός περιεχομένου – δόμηση διδακτικών ενοτήτων
Εκπαιδευτικές τεχνικές που ενισχύουν την ενεργητική μάθηση
Εκπαιδευτικός χώρος –Εκπαιδευτικά μέσα διδασκαλίας – Κριτήρια επιλογής τους
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου και διδασκαλίας
Νομοθετικό Πλαίσιο-Προοπτικές στην εκπαίδευση Ενηλίκων
Πλαίσιο Μικροδιδασκαλίας (micro-teaching)
Διαδικασία εγγραφής
Oι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν αναλυτικά τη φόρμα εγγραφής και να την αποστείλουν στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με το απόκομμα πληρωμής στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ALPHA BANK
ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 601002001002081
ΙΒΑΝ GR19 0140 6010 6010 0200 1002 081
*Καμία αίτηση δεν εξετάζεται εάν δεν συνοδεύεται από το απόκομμα κατάθεσης και την αιτιολογία κατάθεσης. Στην αιτιολογία κατάθεσης παρακαλείσθε να αναγράφετε το «ονοματεπώνυμό σας»
**Μετά την εισαγωγή σας στην πλατφόρμα δεν εξετάζεται καμία αίτηση επιστροφής χρημάτων

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
https://drive.google.com/file/d/0B8JqrtGNH8BOSVp5d21NamRxSlE/view?usp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0B8JqrtGNH8BOSVp5d21NamRxSlE/view?usp=sharing

Η αίτηση αποστέλλεται πλήρως συμπληρωμένη στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μαζί με την απόδειξη κατάθεσης

Στοιχεία Επικοινωνίας
Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 22510 36520 και 6985586319, 6988019804

 Παν Αιγαιου

imageedit 1 5853377420logoETE 0arkadiko transparentSesba Logo Colour r2v logo 2DIVINA logo f