ERASMUS10

BioS Final Event Invitation page 0001

 

 

Newsletter

Προκηρύχθηκε το Voucher Επιστημόνων

 Πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για ελεύθερους επαγγελματίες με Voucher €600
Τελευταία ενημέρωση 16/4/2020, 10.52

Το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες για τους πληττόμενους από τον κορωνοϊό επιστημονικούς κλάδους της χώρας πρσφέρει επίδομα 600€ (εκ των οποίων ως προκαταβολή 400€) και προαιρετική πιστοποίηση. Θα υλοποιηθεί με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Το πρόγραμμα, το οποίο προκηρύχθηκε στις 03/04, απευθύνεται σε 6 βασικούς επιστημονικούς κλάδους ήτοι:

- μηχανικούς κάθε ειδικότητας 

- οικονομολόγους/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως

- δικηγόρους, ελεύθερους επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ασκούμενους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές

- ιατρούς κάθε ειδικότητας

- εκπαιδευτικούς κάθε ειδικότητας

- ερευνητές κάθε ειδικότητας,

όπως ορίζονται βάσει ΚΑΔ κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας από το υπουργείο Οικονομικών. Η λίστα των ΚΑΔ υπάρχει στην προκήρυξη (σελ.57), που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Έχει διάρκεια 100 ώρες (40' έκαστη) ασύγχρονης τηλεκατάρτισης - ο ωφελούμενος θα συνδέεται από τον χώρο του σε χρόνο επιλογής του. Το πρόγραμμα θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τις 30/04· θα ακολουθήσει προαιρετική πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς.

 Οι επιστήμονες - δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να επιλέξουν ένα από τα παρακάτω 10 αντικείμενα κατάρτισης:

1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO)

2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί

3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές, με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία

4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες, σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης έκδοσης

5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή - Ψηφιακά πιστοποιητικά - Ψηφιακή ανταπόκριση με το Δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη

6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτηρίων (Smart Buildings)

7. Διαχείριση έργων (Financial Spreadsheets/ Xρηματοοικονομική χρήση/ Πρακτικές DEVOPS) & Διαδικτυακή Συνεργασία

8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον

9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας

10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing), με σύγχρονα εργαλεία και mobile εφαρμογές.

Πιο αναλυτικά τα αντικείμενα εδώ.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα ύψους 600 €, το οποίο θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Θα καταβληθεί σε δύο δόσεις από το Υπουργείο: 400 € ως προκαταβολή με την ενεργοποίηση της επιταγής, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα 200.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν Α) να εγγραφούν οι ίδιοι στο https://elearning.yeka.gr/ είτε Β) να εξουσιοδοτήσουν τον πάροχο της επιλογής τους για την εγγραφή τους.

Αν ακολουθήσουν την διαδικασία Α) θα πρέπει να συμπληρώσουν στο διάστημα 9/4, ώρα 21.30 ως 22/4, ώρα 23.59, αυτά τα στοιχεία στο https://elearning.yeka.gr/. Η ηλεκτρονική αίτηση επέχει θέση Υπεύθυνη Δήλωσης χωρίς δυνατότητα διόρθωσης μετά την υποβολή. Θα λάβουν και θα διαφυλάξουν αποδεικτικό υποβολής με αντίστοιχο μοναδικό, αυστηρά προσωπικό κωδικό (ΚΑΥΑΣ) καθώς και ημερομηνία και ακριβή ώρα υποβολής. Στην συνέχεια επιλέγουν Πάροχο κατάρτισης μέσα από το μητρώο παρόχων στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα και του στέλνουν πρωτοτυποποιημένο e-mail. Τότε ο πάροχος ενεργοποιεί την επιταγή κατάρτισης και στέλνει κωδικούς πρόσβασης στον ωφελούμενο στέλνοντας ένα αντίστοιχο e-mail.

Όποιος ωφελούμενος ακολουθήσει την διαδικασία Β) στέλνει στον πάροχο της επιλογής του πρωτοτυποποιημένη εξουσιοδότηση μαζί με αυτά τα στοιχεία. Ο πάροχος υποβάλλει την αίτηση στο διάστημα 9/4, ώρα 21.30 ως 25/4, ώρα 15.00, ενεργοποιεί την επιταγή κατάρτισης και στέλνει κωδικούς πρόσβασης στον ωφελούμενο.

Το Υπουργείο Εργασίας ενημερώνει τους ωφελούμενους για το πρόγραμμα και για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά την υλοποίησή του αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας https://elearning.yeka.gr.

Επιλέγοντας την Ολυμπιακή Εκπαιδευτική ως πάροχο κατάρτισης θα έχετε κάθε βοήθεια και πλήρη πληροφόρηση από το πρώτο ως το τελευταίο βήμα σας καθ΄όλη την διαδικασία.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας εδώ, ή μέσω των παρακάτω:

Τηλέφωνα: 2621040200, 23081, Fax: 2621040210, E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Πύργος, Ρήγα Φεραίου 113 (πάροδος Forum).

 logo voucher 2020 tr

imageedit 1 5853377420 logoETE 0 P4ALL Sesba Logo Colour DIVINA logo f WEMIN r2v logo 2 SENDING

MILE Bios Logo  REFORM SEASONREADY